Halli-Hallo

En sjov gætteleg, som hvis du gætter rigtigt, skal du gribe en bold, som spørgeren kaster op i luften.

Indsendt af Jesper Winther

Beskrivelse

Der tegnes en cirkel, hvor alle deltagerne skal stå i. Der vælges en spørger, som står i midten med en bold. Spørgeren kaster bolden til en af de andre, der står i cirkelen, og siger f.eks.: "Et pigenavn, der starter med P", hvis spørgeren f.eks. tænker på Petra. Den der har fået bolden kaster den tilbage og prøver at gætte på et pigenavn. Svares der forkert kaster spørgeren bolden videre til den næste i cirklen. Er der ingen i cirklen der gætter navnet, tilføjer spørgeren det næste bogstav i navnet, når den nye runde starter: "Et pigenavn, der starter med P-E". Sådan forsætter legen indtil navnet gættes.

Når der svares rigtigt, kaster spørgeren bolden i vejret, i det hun råber "Halli" og løber fra stedet, så hurtigt som muligt. Den der gættede rigtigt skal gribe bolden og råbe "Hallo", og spørgeren må ikke løbe længere.

Den der gættede rigtigt tager nu tre kæmpe skridt ud mod spørgeren, lægger den lille sten på foden og slynger den hen i nærheden af spørgeren og stiller sig hvor stenen lander. Til sidst spytter han og stiller sig der hvor spytklatten lander. Det gælder om at komme så tæt på spørgeren som muligt.

Spørgeren holder nu armene frem i en ring, og griberen forsøger at kaste bolden ned i ringen. Rammer han, bliver han den nye spørger. Rammer han ikke, er spørgeren fortsat spørger i næste runde.

Deltagere

5 - 20 personer

Alder

9 - 15 år

Varighed

5 - 20 min.

Inde/ude

Udendørs

Materialer

1 styk bold