Ovn

Byg jeres egen ovn og bag brød i den.

Indsendt af

Mødeaktivitet

Ovn

Se om du kan få en helt ny, ren dunk fra farvehandleren eller en fabrik. Kan dette ikke lade sig gøre, så husk at gøre tønden ordentlig ren - rens den og brænd den godt igennem på et bål - så der ikke er kemikalierester i den.

Sådan graves ovnen ned:
Grav en rende og læg græstørvene på kanten. Læg de to jernstænger på tværs af hullet, så fyringshullet under tønden kan blive stort nok.

Anbring tønden oven på de to jernstænger, og kom græstørv og jord op omkring den, så den kan holde varmen. Kom eventuelt lidt sand i bunden af den. Skær græstørv ud til en skorsten. 

Dæk ovnen til med jord. Græstørvene, der skal bruges til skorsten stables op til en skorsten bag tønden. Hullet fra disse græstørv er ovnens "fyringsgrav".

Bagning: 
Fyr godt op i ovnen - brug brænde, der giver gode gløder 
Brødet sættes ind, når ovnen er godt varm. Hold fyr under ovnen, indtil brødet er bagt færdig

Deltagere

4 - 50 personer

Alder

14 - 18 år

Varighed

60 - 120 min.

Materialer

1 styk 25 liters malerdunk (af metal - IKKE galvaniseret)
1 styk plade, der kan gå ind i tønden
2 styk jernstænger

Deltagere

4 - 50 personer

Alder

14 - 18 år

Varighed

60 - 120 min.

Inde/ude

Udendørs