Ananasfromage
Desserter
Beskrivelse
Tag kornene af vaniliestangen. Dryp væsken fra ananasterningerne. Udblød husblassen i koldt vand. Knug den og smelt den i vandbad eller i mikroovn. Tilsæt citronsaft til husblassen. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn skummende. Rør ananasterninger i æggemassen. Rør lidt af æggemassen i husblassen. Rør husblassen i æggemassen. Pisk æggehvider og piskefløde stive hver for sig. Når æggemassen er tyktflydende, vendes flødeskum og hvider i.
Kom fromagen i serveringsskålen og stil den i køleskabet 3-4 timer.
Pynt med flødeskum, chokolade og mynte inden servering.
Laves desserten af friske ananas, er det nødvendigt at koge de rå ananasterninger i vand tilsat sukker og lidt citronsaft først. Rå ananas indeholder et enzym, der nedbryder husblas. Dette enzym ødelægges efter nogle minutters kogning. Kiwi indeholder i øvrigt samme enzym.