Ananasfromage

Desserter

En dejlig frisk dessert ananasfromage.

Indsendt af

Beskrivelse

Tag kornene af vaniliestangen. Dryp væsken fra ananasterningerne. Udblød husblassen i koldt vand. Knug den og smelt den i vandbad eller i mikroovn. Tilsæt citronsaft til husblassen. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn skummende. Rør ananasterninger i æggemassen. Rør lidt af æggemassen i husblassen. Rør husblassen i æggemassen. Pisk æggehvider og piskefløde stive hver for sig. Når æggemassen er tyktflydende, vendes flødeskum og hvider i.

Kom fromagen i serveringsskålen og stil den i køleskabet 3-4 timer.

Pynt med flødeskum, chokolade og mynte inden servering.

Laves desserten af friske ananas, er det nødvendigt at koge de rå ananasterninger i vand tilsat sukker og lidt citronsaft først. Rå ananas indeholder et enzym, der nedbryder husblas. Dette enzym ødelægges efter nogle minutters kogning. Kiwi indeholder i øvrigt samme enzym.

Deltagere

10 - 10 personer

Varighed

45 min.

Inde/ude

Indendørs

Materialer

12 blade husblas
6 spiseske citronsaft
6 spiseske pasteuriserede æggeblommer
1 styk vanilje stang
100 gram flormelis
650 gram ananasterninger på dåser
2 dl pasteuriserede æggehvider
5 dl piskefløde