Bananbeignets med karamelsauce
Trangiadesserter|Desserter
Beskrivelse
Til karamelsaucen blandes alle ingredienser i en lille gryde og røres, indtil farinen er opløst og smørret smeltet. Bring det i kog, skru ned og lad det simre i 2 minutter.
Sigt melet ned i en skål. Lav en fordybning i midten og kom æg og danskvand i på én gang. Rør dejen glat og fri for klumper. Varm olien op til 180 grader i en dyb, tykbundet gryde, eller indtil en brødterning bruner på 15 sekunder. Dyp bananerne i dejen, nogle stykker ad gangen, og lad overflødig dej dryppe af. Kom forsigtigt bananerne i olien og fritér dem i 2 minutter indtil de er gyldne, sprøde og gennemvarme. Tag dem forsigtigt op med en hulske.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle og hold dem lune. Gentag med resten af bananerne.
Bemærkning
Desuden: Olie til stegning og is til servering. Servér omgående med is og karamelsauce.