Torsk i citronsmørsauce

Fisk

Torsk bagt i ovn tilsat citronsmørsauce går godt sammen med nye danske kartofler.

Indsendt af

Beskrivelse

Skyld og tør fileterne, del dem i 5-6 cm brede stykker.

Læg fisken i et smurt ildfast fad og drys med salt.

Hæld vand ved og læg persille over fisken.

Læg låg over og sæt fisken i ovnen ca. 15 min. ved 175º, til den er lige netop mør.

Pil og hak chalotteløget fint og svits det 4-5 min i smørret. Rør melet i.

Hæld væden fra fisken ned til løgene.

Varm saucen op under piskning og smag til med citronsaft, muskat, salt og peber.

Hæld saucen over fisken og drys med lidt hakket persille.

Deltagere

10 - 10 personer

Varighed

60 min.

Inde/ude

Indendørs

Materialer

1000 gram torsk
2 stilke persille
8 styk chalotteløg
20 gram smør
0,5 spsk mel
1 styk citron
5 deciliter fløde
1 smule muskatnød