Chappati
Made In India - missionsprojekt
Beskrivelse
Chappati er et fladbrød man spiser til næsten al slags indisk mad. Hos en indvandrer-grønthandler kan man købe en melblanding, der bare skal blandes med vand. Nedenfor findes en opskrift, man kan bruge i stedet for melblandingen. Fremgangsmåden er den samme, når man først har en dejklump. Sigt mel og salt ned i en skål. Lav en fordybning i midten og tilsæt ghee. Gnid mel og ghee sammen til en smuldret masse. Tilsæt vand, indtil dejen er samlet og smidig. Del dejen op i kugler på størrelse med hullet der dannes hvis man laver en cirkel med pegefinger og tommel-tot. Rul kuglerne ud til cirkler, fold dem på midten og rul igen ud til en cirkel. Gentag dette nogle gange – jo flere gange desto lækrere bliver chapattisne. Til sidst rulles de ud i en cirkel på 18 cm. Opvarm en pande, kom en smule olie på og bag chappatierne en af gangen – ligesom pandekager. Ghee kan erstattes med smør.