Medister

Kødretter

Lær at lav hjemmelavet medisterpølse.

Indsendt af

Beskrivelse

Til en stor medister:

Kød og spæk hakkes 2 gange og æltes godt med salt, peber, krydderier og så meget bouillon, at farsen bliver som en lind grød.

Stop den i medistertarme og prik dem under stopningen, så der ikke bliver luft i pølserne. Tarmene må ikke fyldes for hårdt, kun ca. en tredjedel, da de ellers vil revne ved kogningen.

Pølserne må ikke koge stærkt, men kun holdes lige under kogepunktet, i ca. 10 minutter, så revner de ikke. Du kan også nøjes med at stege medisterpølsen.

Steg derefter medisterpølsen i smør. Prik huller i medisteren.

Deltagere

6 - 6 personer

Varighed

120 min.

Inde/ude

Indendørs

Materialer

750 gram nakkekam
750 gram oksemellemskært
200 gram spæk
0,5 tsk koriander
0,5 tsk ingefær
1 tsk allehånde
0,5 tsk muskatnød
6 deciliter bouillon
5 meter svinetarm