Langtidshævet flute med kærnemælk

Bagning

Dejlige bagte flute med kærmemælk.

Indsendt af

Beskrivelse

Olivenolien kan erstattes af vindruekerneolie.

Denne opskrift giver brødet en utrolig god smag og er samtidig sjov at lave. Opskriften kræver lidt forberedelse.

Dagen før skal kærnemælken, gær, salt, sukker, krydderier og 800 g mel blandes. Det hele sættes et lunt sted og hæver i mindst et døgn. Dagen efter røres dejen med olien og resten af melet. Dejen formes til flutes med det samme og hæver til dobbelt størrelse, ca. 35 minutter. Bages ved 220 i 15 minutter.

Deltagere

10 - 10 personer

Varighed

60 min.

Inde/ude

Indendørs

Materialer

10 dl kærnemælk
5 gram gær
1 og en halv spiseske salt
1 spiseske sukker
1800 gram mel
1 dl olivenolie
1 pakke hvidløgskrydderi
1 pakke basilikum