Langtidshævet flute med kærnemælk
Bagning
Indsendt af
Beskrivelse
Olivenolien kan erstattes af vindruekerneolie.
Denne opskrift giver brødet en utrolig god smag og er samtidig sjov at lave. Opskriften kræver lidt forberedelse.
Dagen før skal kærnemælken, gær, salt, sukker, krydderier og 800 g mel blandes. Det hele sættes et lunt sted og hæver i mindst et døgn. Dagen efter røres dejen med olien og resten af melet. Dejen formes til flutes med det samme og hæver til dobbelt størrelse, ca. 35 minutter. Bages ved 220 i 15 minutter.
Deltagere
10 - 10 personer
Varighed
60 min.
Inde/ude
Indendørs
Materialer
10 dl
kærnemælk
5 gram
gær
1 og en halv spiseske
salt
1 spiseske
sukker
1800 gram
mel
1 dl
olivenolie
1 pakke
hvidløgskrydderi
1 pakke
basilikum