Tigerkage (glutenfri)
Bagning
Indsendt af
Beskrivelse
Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt. Pisk æg og sukker skummende. Bland kartoffelmel, bagepulver og vanillesukker og kom det i æggeblandingen sammen med det smeltede smør. Bland det hele med en dejskraber og kom halvdelen af dejen i en smurt sandkageform på ca. 1½ l. Rør kakao og vand i resten af dejen og hæld den oven på den lyse dej. Træk en gaffel gennem dejen, så den lyse og mørke blandes.
Sæt kagen i ovnen på nederste rille og bag den ca. 45 min ved 175º.
Afkøl formen lidt på en rist, inden kagen vendes ud til afkøling på risten. Tigerkagen skulle gerne blive brun- og gulstribet.
Den er uden hvedemel, og kan dermed spises af glutenallergikere.
Deltagere
10 - 10 personer
Varighed
60 min.
Inde/ude
Indendørs
Materialer
50 gram
smør
3 styk
æg
2 dl
sukker
2 og en halv dl
kartoffelmel
1 og en halv teske
bagepulver
1 spiseske
vanillesukker
2 spiseske
kakaopulver
2 spiseske
vand