Tigerkage (glutenfri)

Bagning

Glutenfri tigerkage.

Indsendt af

Beskrivelse

Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt. Pisk æg og sukker skummende. Bland kartoffelmel, bagepulver og vanillesukker og kom det i æggeblandingen sammen med det smeltede smør. Bland det hele med en dejskraber og kom halvdelen af dejen i en smurt sandkageform på ca. 1½ l. Rør kakao og vand i resten af dejen og hæld den oven på den lyse dej. Træk en gaffel gennem dejen, så den lyse og mørke blandes.

Sæt kagen i ovnen på nederste rille og bag den ca. 45 min ved 175º.

Afkøl formen lidt på en rist, inden kagen vendes ud til afkøling på risten. Tigerkagen skulle gerne blive brun- og gulstribet.

Den er uden hvedemel, og kan dermed spises af glutenallergikere.

Deltagere

10 - 10 personer

Varighed

60 min.

Inde/ude

Indendørs

Materialer

50 gram smør
3 styk æg
2 dl sukker
2 og en halv dl kartoffelmel
1 og en halv teske bagepulver
1 spiseske vanillesukker
2 spiseske kakaopulver
2 spiseske vand