Forbundssekretæren kommer ud til jeres kreds!

  • Her er lidt inspiration til hvilke oplæg og udviklingsmoduler Forbundssekretæren i Landsdel 4 kommer ud til kredsene med.

    • FDFs nuværende udviklingsmål - Oplæg og workshop.
    • Rundt Om Lederfællesskabet - én time hvor vi gennem samtale og aktiviteter sætter fokus Lederfællesskabet.
    • Kredsens samværsregler - Opdatering og debat om samværet i kredsen.
    • Lederrekruttering - Oplæg og workshop om drømme, behov og forventninger!
    • Fastholdelse af Medlemmer - et oplæg om det at holde på de medlemmer man har.
    • Kredsledelsesskift - roller og opgaver i kredsen.
    • Bestyrelses-support; roller og rekruttering i bestyrelsen, udvikling af bestyrelsen som ledelse i af kredsens arbejde. Hjælp og support ved udfordringer og/eller problemer i kredsen.

Alle oplæg og workshops kan skæres til så de passer jeres muligheder. Det kan være én time til et ledermøde en hverdagsaften eller en lørdag eftermiddag til en leder- og bestyrelsedag.

Rasmus Bach Ottosen - Forbundssekretær

41 73 11 84

RBO@FDF.dk

Her er din Forbundssekretær

Hej jeg hedder Rasmus,

Jeg er din Forbundssekretær i Landsdel 4.

Jeg har kontor på Nørre Allé 29 i Aarhus. Men jeg er hver uge, ude på besøg i kredsene i hele landsdelen.

Når jeg besøger kredsene så kan det f.eks. være til opstartsmøde for nye kredsledere, udviklingsmoduler til lederne eller bestyrelsen i kredsen (hverdagsaftner eller weekender), eller oplæg om f.eks. lederrekruttering, relationer eller hvordan man arbejder med FDFs Ambition i kredsen. Du kan her på siden finde en liste der kan give inspiration til hvad jeg kommer ud med.

Samværsregler

Hvorfor samværsregler?

Samværsreglerne har både til formål at skabe tryghed for forældre, der sender deres børn til FDF, og at give lederne en fælles basis for deres arbejde i kredsen. Det er derfor afgørende, at samværsreglerne introduceres for nye ledere i kredsen og tages op til drøftelse på et ledermøde en gang om året. Et godt tidspunkt at tage dem op er ved sæsonstart, hvor der måske er kommet flere nye ledere til eller rykket rundt på lederfordelingen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at samværsreglerne ikke kan stå alene i arbejdet med at sikre, at arbejdet med børn og unge i kredsen sker i trygge rammer. Det væsentligste er den daglige opmærksomhed og åbne samtaler om tingene.

Hvad laver en Forbundssekretær?

I FDF har vi otte forbundssekretærer en til hver landsdel. Vi det meste af vores tid på at understøtte det frivillige arbejde i kredsene. Det gør vi bla. gennem deltagelse på netværksmøder, understøttelse af landsdelsledelser og ved at holde oplæg for ledere og bestyrelser i kredsene. Vi svarer på henvendelser fra kredsene om administration, tilskudsmuligheder, samværsregler, vedtægter mm.

Udover dette arbejder vi med FDF udviklingsmål. Vi udvikler materiale til kredsene, bestyrelser og kredsledelsen. Vi arbejder med landsforbundets kurser, uddannelse og er kontaktpersoner for udvalg og arbejdsgrupper.

Brug ambitionen

FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra.

Ambitionen sætter ord på FDFs virke. Ord vi kan være enige om. Ord, der skaber en sammenhængskraft. Ord, der giver os et fælles sprog og en fælles retning.

I november 2014 vedtog FDFs Landsmøde en ny ambition for FDF.
Hvor formålet om at møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus fortæller, hvad vi er sat i verden for, fortæller ambitionen, hvordan formålet sættes i spil, og FDF bidrager til en bedre verden for børn og unge. Det gør vi ved at møde børn med de fire fokusområder: Tro - leg - relationer - samfundsengagement.

Læs mere om hvordan i kan bruge ambitionen i kredsen her