”På tre dage har jeg mødt flere politikere, beslutningstagere og meningsdannere end jeg har i mit ellers 31årige liv. Vi har diskuteret børn og unge, leg, tro og dannelse – og hvad det vil sige, at give unge et ståsted. Og det har været en fantastisk oplevelse.”

Sådan sammenfatter Signe Trier Simonsen – tumlingeleder i FDF – sin oplevelse på Folkemødet 2018. Hun fortæller videre:

”På turen fik FDF både stillet spørgsmål til Mogens Lykketoft omkring foreningslivets deltagelse i FNs verdensmål – og vi har talt om tro og det at være en forening med et kristent grundlag med Folkenkirken.dks medarbejdere. Det er det fantastiske ved folkemødet – alle har mulighed for at tale med alle.”

Debat om leg og kreativitet

En af de events, som FDF var med til at arrangere var en debat om leg i Grundtvigs telt med titlen: ”Er det bare noget, vi leger?”. Det var et event, som Signe Trier Simonsen syntes særlig godt om.

”Eventet skilte sig markant ud på Folkemødets program, da alle deltagerne – anført at delegationen og udviklingschef Bitten Kjær – faktisk skulle lege. Det gav et fantastisk afsæt for debatten om, hvad leg betyder for både børn og voksne, og hvorfor den er så vigtig.”

Deltagerne i debatten var blandt andet Martin Gertz fra Dansk Skoleidræt, Carsten Jessen ph.d. ved Center for Uddannelsesudvikling og Digitale Medier ved Aarhus Universitet, Chili Stengaard Bjerg Preisler-Andersen og Birgitte Conradsen næstformand ved BUPL

Politiske lejrbål med KFUM og KFUK

Et fast programpunkt for alle FDFs deltagere på folkemødet fandt sted hver aften klokken 20.00. Her mødtes de med deltagerne fra KFUM og KFUK til en snak om dagens oplevelser og gruppearbejde omkring, hvad de to foreninger er gode til – og kan blive bedre til. Signe Trier Simonsen fortæller:

”Vi har enormt meget til fælles og står med mange af de samme udfordringer med integration, gradvis udvikling, det kristne grundlag og ikke mindst identitet. Og vi kan lærer enormt meget af hinanden. Så det var super spændende at få deres indspark på, hvad vi er gode til – og hvad, vi kan gøre bedre.”

Signe Trier Simonsen ansøgte om at komme med på folkemødet i marts måned.