Legestationer til landslejren tager form

To af de legestationer, der til sommer skal stå på FDF Landslejr 2016 bliver til i samarbejde med elever fra Den Skandinaviske Designhøjskole.

31. Mar 2016
Mai Christensen

Legestationerne tager lige så stille form.

FOTO: René Thorup Kristensen.

Kasser bygget af ispinde, klatrespind i sytråd og miniaturemænd, der balancerer på tværs. Udviklingen af de legestationer, der til sommer skal stå på FDF Landslejr 2016, er i fuld gang på Den Skandinaviske Designhøjskole i Randers. Landslejrens Udsmyknings- og installationsvalg har nemlig indgået et samarbejde med højskolens elever, der over en periode på 14 dage skal komme med deres bud på, hvordan to af legestationerne skal se ud.  

-Vi tror på, at eleverne kan være med til at løfte vores spæde idéfrø til noget, vi slet ikke havde forestillet os. De er med til at sikre, at vores innovative legestationer bliver så visuelt indbydende, at både børn, unge og voksne drages af dem og bare må lege på dem, siger Ane Schjødt Koch, der er formand for Udsmyknings- og installationsudvalget på FDF Landslejr 2016. 

På sommerens landslejr vil der være otte legestationer fordelt på hele lejrområdet, der alle har det til fælles, at de kan leges på uden instruktioner eller en instruktør.  

På tur i Krattet

Én af de legestationer, som højskoleeleverne arbejder med at udvikle er Krattet. En legestation for store og små, der sætter fokus på balance. Derfor skal legestationens design både tage højde for dem, der vil kaste sig ud i en omgang Jorden er giftig, og dem der er mere til parkour. Ifølge Ane Schjødt Koch er styrken ved samarbejdet netop, at højskoleeleverne kan udvikle legestationen i en ny og anderledes retning – så der er plads til både klassik leg og vilde udfordringer.

-I Udsmyknings- og installationsudvalget har vi også et stort ønske om at påvirke den måde, vi er vant til at tænke lejr på. De studerende kan løfte en idé på et fladt stykke papir til en rummelig legestation af træ, regnbuens farver og arkitektoniske linjer, fortæller Ane Schjødt Koch. 

Et samarbejde i balance

Men det er ikke bare landslejrens Udsmyknings- og installationsvalg, der får noget ud af samarbejdet med højskolens elever. Ifølge René Thorup Kristensen, der er lærer på Den Skandinaviske Designhøjskoles Arkitektur- og bydesign-linje, giver samarbejdet nemlig eleverne et kig ind i den virkelige verden.

-Med den her opgave får eleverne nogle redskaber til at bygge med rigtige materialer, og så får de erfaring med at bygge i 1:1 størrelse. Her simulerer vi virkeligeheden, hvor der er en konkret opgave og en konkret klient. Det er interessant, siger han. 

René Thorup Kristensen tøver da heller ikke, hvis man spørger ind til elevernes reaktioner på samarbejdet. Smugkigget til den virkelige verden har nemlig resulteret i udelukkende positive tilbagemeldinger fra eleverne.

-Eleverne er vildt begejstrede og nyder det rigtig meget. Og så er det jo lidt af en gulerod, at der er 12.000 mennesker, der kommer til at bruge ens produkt, fortæller René Thorup Kristensen.

Eleverne på Den Skandinaviske Designhøjskole arbejder flittigt på legestationerne.

FOTO: René Thorup Kristensen.