Bliv FDF'er i Hjerting

Man kan blive FDF'er hos FDF Hjerting, når man begynder i 0. klasse. De første tre år er man tumling, herefter pilt, væbner, seniorvæbner og senior. Læs mere i menuen til venstre.

Mødesteder

Vi mødes i og ved vores kredshus på Plantagevej 35 i Hjerting. Men vi har også en dejlig hytte på Øen i Marbæk, hvor vi kommer på alle tider af året og hygger både ude og inde.

Begynd til FDF

Hvis man har lyst at prøve at gå til FDF, kan man komme til møderne tre gange for at se det an. Herefter skal man aflevere en indmeldelsesblanket og betale kontingent. Det koster 700 kroner for en sæson. Begynder man midt i en sæson, anslår vi en pris for resten af sæsonen.

Weekend-ture og lejre

Udover kontingent vil det være udgifter til for eksempel weekendture og lejre. En weekendtur koster omkring 200 kroner, mens en uges sommerlejr koster mellem 800 og 1000 kroner.
Derudover kan der være andre arrangementer med deltagerbetaling. Det kan for eksempel være skøjteture eller klatreture.

Hvad får man for kontingentet?

Udover en masse sjove møder og lejrture får du vores blade:

Tumlinge får sjove hæfter om skovbørnene Sille og Sigurd.
Pilte og væbnere får magasinet Bluz.
Seniorvæbnere og seniorer får ungdomsmagasinet Flux.
Og så får alle en ny sangbog, March og lejr, hvert år omkring april.

Forbundsskjorten

I FDF har vi vores forbundsskjorte på, når vi mødes. Skjorten kan man blandt andet pynte med sine mærker. Den blå forbundsskjorte kan købes hos FDF's egen butik, 55Nord.dk. Op til størrelse 14 år koster den 385 kroner, mens voksenstørrelser koster 478 kroner. Man kan selvfølgelig også være heldig at købe den brugt.

Seje mærker til forbundsskjorten

Som FDF'er kan man tage et mærke, som kan sættes på skjorten. Det får man, når man for eksempel har arbejdet med bål, mad, leg eller gået langt.

Alle mærker har ti niveauer – man kan altså begynde med Bålmærke niveau 1 og næste år tage niveau 2. Mærkerne udleveres gratis, men hvis man får det smidt væk, kan man købe et nyt til 10 kroner. Mærker, der går i stykker, byttes gratis. Læs mere om mærkerne her.

Dolke skal bruges med respekt

Det første, vi gør, når der startet et nyt hold FDF'ere, er at lære dem reglerne for dolk og bål. Børnene må gerne have deres egne dolke med til møderne, men hvis de bruger den uforsvarligt, tager lederne dolken og afleverer den først tilbage i slutningen af mødet – eller lederne giver den til forældrene, så de kan få en snak om det.

FDF Hjerting har dolke, som kan lånes til møderne.