Fyldte okseroulader

Okse

Denne ret er god at bruge til et rigtigt fest måltid

Indsendt af

Beskrivelse

Okserouladen 1,2 kg okseinderlår (eller vildt) skåret i tynde skiver. 300 g svampe i små stykker. 1 hakket løg. 1 hakket rødløg. 4 tsk flydende smør. 90 g hakket røget skinke. 1 spsk dijonsennep. 2 tsk rasp. 1 æggeblomme. 2 dl oksebouillon. 2 dl tør æblecider eller hvidvin.

Saucen 1 hakket løg. ½ syrligt æble i tern. 4 tsk flydende smør. 2 spsk mel. Stegeskyen. 6 spsk fløde 13%. 1 spsk æblecider vineddike.

Tilbehør 1 kg kogte kartofler. 1-2 pose frosne blandede grøntsager. ½-1½ æble. Lidt grønt (purløg, persille, forårsløg).

Svits løg og svampe i 2 tsk smør. Svits skinken med 1 min og hæld den i en skål. Rør sennep, rasp og æggeblomme i. Smag til med salt og peber.

Fordel blandingen på kødskiverne, rul dem sammen og luk dem med lidt snor. Brun kødrouladerne i 2 tsk smør og læg dem i stegegryde med låg.

Kog panden af med lidt vand og sigt skyen hen over rouladerne. Hæld bouillon og cider ved, og lad det simre under låg til de er møre, 30-40 min. Hold rouladerne varme mens saucen tilberedes.

Svits løg og æble i smør. Rør mel i og spæd op med skyen fra rouladerne.

Lad det koge under omrøring i 5 min. Tilsæt fløden og kog igennem. Smag til med salt, peber og æblecider. Server med letkogte æblebåde, grøntsagsblanding og friskkogte kartofler pyntet med lidt grønt.

Deltagere

10 - 10 personer

Varighed

75 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

1200 gram okseinderlår
300 gram svampe
1 styk løg
1 styk rødløg
4 tsk smør
90 gram skinke
1 spsk dijonsennep
2 tsk rasp
2 tsk rasp
1 styk æggeblommer
2 deciliter bouillon
2 deciliter æblecider
1 styk løg
0.5 styk æbler
4 tsk smør
2 spsk mel
6 spsk fløde
1 spsk æblecider
1000 gram kartofler
1.5 pose frosne blandede grøntsager
2 styk æbler
1 smule grønt