Kartoffelsalat med oliven og feta

Salater

Lun kartoffelsalat lavet i jordovn.

Indsendt af

Beskrivelse

Kartoflerne med skræl halveres på langs og skæres i smalle både på den lange side. De lægges i et ildfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber og oregano, og bages ved 250° i jordovnen til de er brune og bagte, ca. 40 minutter. Vend dem forsigtigt undervejs.

Peberfrugterne befries for kerner og skæres i tykke strimler. Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber. De bages samtidig med kartofler i et andet ildfast fad i jordovnen ca. 30 minutter. De skal være let brændte og bagte. V end dem forsigtigt undervejs.

Når kartoflerne og peberfrugterne er afkølede, vendes de forsigtigt sammen i et fad. Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over (de kan også serveres ved siden af) og oliven lægges på.

Deltagere

4 - 4 personer

Varighed

90 min.

Inde/ude

Udendørs

Materialer

1 kilo kartofler
0,5 deciliter olivenolie
2 spsk citronsaft
2 tsk oregano
3 styk rød peberfrugt
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 smule salt og peber
50 gram sorte oliven
75 gram feta